ford logo head

Poput bilo kojeg vozila, i vaš Ford treba redovno servisirati kako bi se očuvao u najboljem stanju i kako bi mu se održala vrijednost. Samo zvanični diler Fordovih vozila ima tehničare, alat i najnoviju kompjuterizovanu opremu za dijagnostiku koji su posebno namijenjeni za Fordova vozila.
Uz to, svi Fordovi dileri koriste originalne rezervne djelove, koji su tako projektovani i konstruisani da se savršeno uklapaju i funkcionišu u vašem vozilu.

Prilikom zamjene djelova koristite samo ORIGINALNE rezervne djelove. Samo u tom slučaju vozilo će zadržati vrijednost i kvalitet.


Originalni rezervni djelovi se mogu nabaviti samo u Pegasus doo-u
i u ovlašćenim servisima za vozila Ford.

Održavanje vašeg Forda

Iako za redovan servis ne postoji alternativa, redovnim kontrolama vašeg vozila možete doprinijeti da vaš Ford ostane u besprekornom stanju. To će vam omogućiti da uočite sve sitnije probleme koje ćete možda moći i sami da riješite, ili, eventualno, neki krupniji problem koji zahtijeva usluge vašeg dilerskog centra. Da bismo vam pomogli, sastavili smo obiman priručnik za samostalno održavanje vozila izmedju servisa.

Učestalost servisa

Sačuvajte vrijednost svog Forda i održite ga u vrhunskom stanju tako što ćete ga davati na servis u preporučenim intervalima.

Servisni interval za redovne servise zbog lošeg kvaliteta goriva i otežanih uslova eksploatacije vozila je:

  • Najkasnije nakon pređenih 20.000 km ili 12 mjeseci kod putničkih vozila.
  • Najkasnije nakon pređenih 25.000 km ili 12 mjeseci kod teretnih vozila.

Pegasus doo Vam preporučuje da u servisnoj mreži Ford, između dva redovna servisa, obavite i dopunski servis na kojem će tehničar provjeriti nivo ulja u motoru kao i rashladne tečnosti i tečnosti za pranje stakla. Ovaj dopunski servis preporučuje se posle svakih 2.000 km.

Mogućnost zakazivanja termina
Vaš lokalni diler preporučuje zakazivanje termina koji su prilagođeni vama.

Godišnje kontrole karoserije i boje
Karoserija vašeg Forda je prekrivena zaštitnim slojem koji sprječava dubinsku koroziju najviše do 12 godina (u zavisnosti od modela). Sve troškove popravki pokriva Ford pod uslovom da je karoserija održavana na način opisan u priručniku namenjenom vlasnicima vozila. Oštećenje ili koroziju treba prijaviti vašem dileru Fordovih vozila ili Fordovom centru za hitne intervencije. Ova kontrola može se obaviti tokom redovnog godišnjeg servisa ukoliko je potrebno. Obratite se vašem dileru kako biste već danas zakazali kontrolu.

 

Servis